Välineillä on väliä!

 

Toisinaan törmäämme tilanteisiin, joissa harrastaja ja välineet ovat eriparia. Tämä nostattaa meidän verenpainetta joka kerta ja ainoastaan siksi, että tiedämme mitä harrastaja voi epäsopivien välineiden vuoksi menettää. Halusimme listata näkökulmat välineiden valintaan. Miksi välineillä on väliä?

  1. TURVALLISUUS

Oikein valittu väline suojaa tapaturmilta. Esimerkiksi oikean kokoinen kypärä pysyy päässä tiukan paikan tullen ja suojaa iskuilta oikeasta kohtaa. Toisaalta mono, johon on jätetty kasvuvaraa, saattaa tuottaa rasitusvamman jalan päästessä liikkumaan monon sisällä.

  1. MUKAVUUS

Oikein valittu väline tuntuu mukavalta, ehkä huomaamattomalta. Haluat käyttää sitä uudelleen ja uudelleen. Esimerkiksi väärän pituisella tai tasoisella suksella harrastusinto lopahtaa herkästi, jos suksi ei tottele. Oikealla suksivalinnalla pääset kehittymään. Ja ne liian isot monot – suksen ohjaaminen lähtee oikean kokoisesta monosta, ehkä suksi onkin valittu oikein, mutta mono ei.

  1. LUOTETTAVUUS

Oikein valittu väline palvelee sinua käyttötarkoituksessaan. Hankittuasi vauhtia kestävän suksen tiedät, mitä voit siltä odottaa vaativissakin tilanteissa. Huomion arvoista on, että välineeseen ja sen ominaisuuksiin kannattaa tutustua ja niitä testata rauhassa, ennen kuin ampaiset sata lasissa rinnettä alas.

 

vlineillonvli_eskivalitsee.jpg

Neonsunin tuotepäälliikkö Eski Linnavuori esittelee Ripstickejä Elansnowtour-testikiertueella.

No mistä sitten tietää tehdä oikeita välinevalintoja? Haasta myyjä! Ammattitaitoinen myyjä osaa kysyä sinulta oikeat kysymykset oikean välineen valitsemiseksi. Esimerkiksi suksia valitessa myyjä kysyy millaisella tyylillä lasket, mikä on taitotasosi ja millaisessa ympäristössä lasket, tietenkään laskijan ominaisuuksia unohtamatta. Ole rehellinen vastauksissasi.

Jos hankit välineitä lapsillesi, niin kuuntele hänen mielipiteitä. Lapsi saattaa haluta temppuilla suksilla, mutta vanhempi onkin hankkimassa hänelle perusrinnesuksea. Myös värillä ja tyylillä on väliä. Välineen pitää olla mieleinen, jotta sillä voi harrastaa pää pystyssä ja itsevarmasti!

Huolella tehty välinehankinta on lopulta parempi ja pitkässä juoksussa edullisempi kuin pelkän hyvän tarjouksen perusteella tehty hankinta. Oikea väline palvelee hyvin käyttötarkoituksessaan ja kannustaa harrastuksen pariin yhä uudestaan keräten näin lukuisia käyttökertoja.

Lue vinkit myös suksen valintaan täältä.