Uusi kontrastilinssi, täydellinen poluille!


Cébén uusi Sensor-linssi on suunniteltu tilanteisiin, joissa maaston muotojen ja esteiden hahmottaminen on tärkeää. Maastopyöräilyssä alamäissä vauhti kasvaa kutkuttavasti. Usein tuntuu, että pitoa kyllä riittäisi, mutta puiden muodostamat varjot estävät polun kantojen, kivien ja kuoppien näkemisen.  Etenemisestä tulee epävarmaa. Samoin polulla juostessa aurinko häikäisee puiden katveesta hyvinkin vaihtelevasti. Välillä tarvitsee hyvän häikäisyn suojan kirkasta auringon valoa vasten, mutta seuraavassa hetkessä linssi onkin jo liian tumma estäen maaston hahmottamisen.

Optisesti laadukas polykarbonaattilinssi lupaa paremman kontrastin ja selkeämmän värien erottelun, mikä parantaa näkemistä ja esteiden havaitsemista poluilla. Linssiin on lisätty pigmenttejä, joilla saadaan muodostettua oma, erityinen valon spektrikäyrä, joka antaa linssille sen ominaisuudet. Linssi läpäisee valoa siis valikoivasti.

43547b85-3566-4937-85eb-37acf488f618png


Linssissä on 100 % UV-suoja (1). Se vähentää haitallista sinivaloa (2), mutta parantaa hyödyllisen sinivalon havaitsemista (3). Linssi maksimoi kaksi aallonpituutta, vihreä (4) ja punaisen (6), jotka ovat ihmisen silmälle vaikeimmat havaita. Lisäksi linssi vähentää keltaisen värin havainnointia (5), mikä tuo paremmin esille vihreää ja punaista.

sensor linssivaihtoehdotpng


Sensor-linssi on tehty kolmeen erilaiseen ympäristöön: metsään, vuoristoon ja kaupunkipuistomaisiin olosuhteisiin. Linssistä on saatavilla kolme vaihtoehtoa. Sensor Vario Rose -linssi on pohjaväriltään vaaleanpunainen ja toimii hyvin vaihtelevissa valo-olosuhteissa tummuvan ominaisuutensa ansiosta. Sensor rose -linssi on myös pohjaväriltään vaaleanpunainen, ja linssi on suunniteltu kirkkaisiin valo-olosuhteisiin (kategoria 3), kuten vuoristoon. Sensor Amber linssi on meripihkan värinen ja sopii hyvin puolipilviselle tai vähäisemmän valon olosuhteisiin. Kaikissa linsseissä on hopeinen peilipinta.


cebe sensor linssi ympristtjpg


Linssi saatavilla tammikuussa 2019.