Miten valitset oikean linssin rinteeseen?


Oikein valittu laskettelulasien linssi parantaa näkyvyyttä rinteessä. Linssien värit ja ominaisuudet eroavat toisistaan. Aurinkoisella säällä tarvitaan häikäisyä estävä linssi, ja pilvisellä tai huonolla säällä tarvitaan lisää kontrastia, joka korostaa rinteen muotoja. Koostimme vinkit oikean linssin valintaan.

Keltainen linssi sopii hämärään sekä myräkkään. Keltainen nostaa maaston muodot tehokkaasti esille. Se ei sellaisenaan kuitenkaan estä auringon häikäisyä, joten linssi ei sovellu aurinkoiseen säähän, ainakaan ilman peilipintaa.

Vaaleanpunainen linssi antaa kontrastia lumella ja maksimoi värien kirkkauden. Bollén Vermillon linssi on erityisen suosittu Suomessa, sillä linssi on vaalea ja sopii hyvin maamme vähävaloisiin olosuhteisiin, mutta puolipeilipinnalla varustettuna toimii myös aurinkoisena päivänä.

Oranssi linssi antaa myös kontrastia lumella, mutta päästää läpi vähemmän näkyvää valoa, ja soveltuu näin usein parhaiten aurinkoiseen säähän.

Peilipinta estää häikäisyä, ja on hyvä ominaisuus aurinkoisella säällä. Peilipinta on myös tyyliseikka, ja peilejä löytyykin monia erilaisia, mutta ne eivät kerro linssin pohjavärin ominaisuuksista. Kun haluaa taata parhaan mahdollisen näkyvyyden säästä riippumatta, mutta ei jaksa pelata vaihtolinssien kanssa, on UV-valossa tummuva linssi oikea valinta.

Linsseissä on usein ilmoitettu valonläpäisevyys, kategoria tai sääolosuhteiden suositus. Näitä tietoja kannattaa tutkia linssiä valittaessa. Lataa Bollén täydellinen linssiopas suomeksi tästä.